Het keurmerk

Kabel Keur is een keurmerk voor aansluitmaterialen voor uw televisie zoals coaxkabels, connectoren, splitters en versterkers. Het Kabel Keur keurmerk maakt het u gemakkelijk om de goede producten te vinden voor de aansluiting van uw TV. In de winkel herkent u kwaliteitsproducten aan het Kabel Keur-logo.

Waarom een keurmerk voor goede coax aansluitmaterialen?

Het Nederlandse kabelnetwerk is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Stoorzenders van buiten zijn echter overal om ons heen aanwezig. Zo kunnen zendmasten voor digitale omroep storing veroorzaken, maar ook 4G telefoons kunnen een bron van storing zijn. Met goede materialen is uw netwerk beter beschermd tegen deze stoorzenders en kunt u optimaal genieten van de hoge beeldkwaliteit die de kabel u biedt.

Onafhankelijke toetsing TV aansluitmateriaal

Om Kabel Keur te mogen dragen moeten materialen voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Een onafhankelijkelogo-Keurmerkinstituut partij, het Keurmerkinstituut, draagt zorg voor het testen van de binnenhuis-materialen, die rechtstreeks door fabrikanten worden aangeleverd. Alleen producten die de testen succesvol hebben doorstaan, krijgen het keurmerk. De eisen die aan de producten worden gesteld staan vermeld op de site van het Keurmerkinstituut.

Wie ondersteunen Kabel Keur?

Kabel Keur is een initiatief van de Nederlandse kabelbedrijven waaronder Ziggo en Caiway en wordt ondersteund door enkele leden van NLConnect, waaronder DELTA.

Onze partners