Hoe kan ik het beste een coax kabel aanstrippen?

De aansluiting van een connector (ook wel stekker of plug) op een coax kabel moet zorgvuldig gebeuren: er mogen bijvoorbeeld geen koperen draadjes (haartjes) van de buitengeleiding in aanraking komen met de binnengeleider. Het verdient daarom de voorkeur om kant-en-klare coaxkabels te gebruiken, waarbij de connectoren al aan de kabel bevestigd zijn. Soms moet een coax kabel zelf worden voorzien van connectoren, bijvoorbeeld wanneer deze door een gat in de muur of een buis wordt getrokken. De Kabel Keur kabel zal dan op de juiste manier moeten worden aangestript alvorens de connectoren aan te sluiten. De coax kabel moet ook worden aangestript wanneer u een nieuwe aansluitdoos plaatst.

Knip de coax kabel af op de gewenste lengte. Verwijder de buitenste isolatielaag met een mesje, zonder daarbij de draadjes van het vlechtwerk van de buitengeleider te beschadigen. Duw de buitengeleider (vlechtwerk) terug over de buitenste isolatie van de kabel. Eventueel aanwezige koperfolie moet u daarbij verwijderen. Lukt dit niet, ontrafel dan de gevlochten buitengeleider en buig deze terug over de buitenisolatie. Verwijder nu voldoende isolatie rond de binnengeleider zonder deze kern te beschadigen. Op de aangestripte TV kabel kan nu een goedgekeurde IEC connector of F-connector worden aangesloten.

Coax kabel aansluiten op aansluitdoos

Indien u een nieuwe aansluitdoos plaatst, moet de coax kabel ook worden aangestript. Raadpleeg in dat geval de gebruiksaanwijzing van uw Kabel Keur antennedoos. De aanbevolen maten van binnenader en buitenmantel die bloot moeten komen verschillen namelijk per aansluitdoos.